Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان-گردشگری مقوله ای مهم و تاثیرگذار در توسعه است که امروز با عنوان صنعت از آن یاد می شود و این در حالی است که گردشگری زنجان نیازمندبازاریابی تخصصی بوده و باید ازنگاه سنتی در آن پرهیز شود.

خبرگزاری مهر-گروه استانها- زهرا مقدمی: گردشگری مقوله ای مهم است که امروز با عنوان صنعت گردشگری از آن یاد می شود، صنعتی که استان زنجان می تواند با همسو شدن همه بخش های مرتبط به دستاوردهای خوبی در این زمینه برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک امروزه صنعت گردشگری یکی از صنایع سالم، پربازده و در عین حال کارآفرین دنیا است، صنعتی که در صورت بازاریابی و مدیریت صحیح می تواند از مهمترین منابع درآمدی باشد.

نگاهی به آنچه طی سالهای اخیر در زمینه گردشگری استان زنجان رخ داده نشان دهنده رشد شاخصه های گردشگری است، به نحوی که به لحاظ حضور و ماندگاری گردشگر استان زنجان توانسته به موفقیت هایی برسد. نگاه علمی به مقوله گردشگری هر چند دیر ولی با همه چالش های فرارویش در استان زنجان عملیاتی شده است.

برای توسعه گردشگری باید به سمت نگاه علمی و به روز در این عرضه برویم

مجموعه ارگ و گنبد تاریخی و بی نظیر سلطانیه، آثار تاریخی شهر سلطانیه، غار کتله خور، آثار تاریخی شهرستانهای استان زنجان، مردان نمکی چهرآباد و آثار و بنا های تاریخی دیگر تنها گوشه ای از فرصت های ارزشمند گردشگری استان زنجان است که نیازمند برنامه ریزی های علمی برای جذب گردشگر هستند، مسیری که برخی ها یا علم تحلیل آن را ندارند و یا دوام تفکر بازدارنده و مخرب خود را در سنگلاخی کردن مسیر آن می بییند.

بی شک در صنعت گردشگری توجه به محورهای گردشگری و شناساندن این محور ها با درنظر گرفتن آثار تاریخی و گردشگری تکمیل کننده در این صنعت است و تعریف و تبیین محور گردشگری تاکیدی بر این اصل مهم و تاثیرگذار است.

برای توسعه گردشگری باید نگاه سنتی در بازاریابی گردشگری به سمت نگاه علمی و به روز در این عرضه برود به نحوی که گام برداشتن در مسیر بازاریابی گردشگری به صورت علمی، چالشهای فرآروی این بخش را برطرف کرده و این صنعت نوپا ولی سودآور را به نقطه اعتلا در استان زنجان می رساند.

وجود ۷۴۵ اثر و بنای تاریخی و ۴۳ روستای هدف گردشگری در استان زنجان فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری استان زنجان استوجود ۷۴۵ اثر و بنای تاریخی و ۴۳ روستای هدف گردشگری در استان زنجان فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری استان زنجان است، توجه به این مقوله ارزشمند می تواند در راستای توسعه سایر بخش های استان نیز تاثیرگذار باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با انتقاد از وجود برخی تفکرات بازدارنده در روند تکمیل پازل گردشگری در منطقه، گفت: در علم بازاریابی گردشگری اصلی است که بر اساس آن جاذبه موفقیتش بسته به جاذبه های پیرامونش هست یعنی جاذبه پیرامونی باید با جاذبه کار کند و هیچ جاذبه ای به خودی خود تاثیر گذار نیست.

یحیی رحمتی با بیان اینکه برای تبلیغ و شناساندن آثار تاریخی استان زنجان نیازمند شناسندن آثار تاریخی سایر استانها نیز هستیم، افزود: در این فرآیند محور گردشگری شکل می گیرد و ما لاجرم برای تشکیل محور گردشگری علیصدر، کتله خور، سلطانیه و زنجان باید همدیگر را تبلیغ بکنیم.

وی ادامه داد: نباید در زمینه توسعه گردشگری و شناساندن آثار تاریخی و گردشگری یک منطقه و استان نگاه پوپولیستی وجود داشته باشد و باید توجه داشته باشیم گردشگری همانند پازلی است که با قطات متعدد و متمایز شکل می گیرد و تکمیل می شود.

رحمتی با بیان اینکه برای توسعه گردشگری در استان زنجان نیازمند تعامل و هماهنگی متقابل با استانهای مختلف کشور بخصوص استانهای همجوار هستیم، خواستار نگاه مناطق و بدور از تفکرات پوپولیسی و عوام فریبانه به بحث گردشگری شد و افزود: برای شناساندن آثار تاریخی استان زنجان باید در سایر استانها نسبت به تبلغ این آثار بپردازیم و این امر به صورت متقابل باید صورت گرفته و آثار تاریخی سایر استانها نیز در زنجان باید معرفی و تبلیغ شود.

وی با انتقاد از نبود نگاه علمی و کارشناسی به مقوله گردشگری در استان زنجان، به انعقاد تفاهم نامه در زمینه شناساندن آثار تاریخی استان زنجان در استانهای همجواره اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سطح شهر و استان زنجان این نگاه مطلوب نبود و واکنش های غیر کارشناسی و غیر منطقی و بدور از منطق در این زمینه رخ داده و مانع از تحقق اهداف مورد نظر شد.

رحمتی تصریح کرد: یک پازل با یه قطعه نبودن هم تکمیل نیست یعنی لازم و ملزوم همدیگر هستند ولی ما آنقدر عوام فریبانه عمل می کنیم که عکس هدفی که برای توسعه گردشگری هست روی می دهد و برخی ها تصاویری را در شبکه های مجازی منتشر می کنند و با فضاسازی و بدون داشتن نگاه کارشناسی و منطقی سعی در تحریک احساسات مردم داشته و ناراحتیشان را از جاهای دیگر در حوزه بازاریابی گردشگری دخالت می دهند.

وی با انتقاد از رویکرد برخی افراد در زمینه صنعت گردشگری در استان، گفت: بگذارید کار علمی در زمینه گردشگری در استان انجام شود بحث بازاریابی گردشگری محقق شود.

استفاده از تمام ظرفیت ها برای بالا بردن زمان حضور گردشگر در زنجان

به گفته رحمتی متاسفانه برخی با رفتار و نگاه غیر منطقی در زمینه ظرفیت های گردشگری استان زنجان ضد تبلیغ می کنند و مانع از توسعه گردشگری استان زنجان می شوند و این رفتار در تضاد با علم بازریابی گردشگری و توسعه صنعت گردشگری استان زنجان است.

رحمتی با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیت ها برای بالا بردن زمان حضور گردشگر در استان زنجان استفاده کنیم، متذکر شد: در تعطیلات نوروز امسال بیش از ۵۴۹ هزار و ۵۸۲ نفر از آثار تاریخی استان زنجان بازدید کردند و ۱۱۴ هزار و ۴۷۵ نفر در مراکز اقامتی این استان اسکان یافتند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: پنج اثر تاریخی در استان زنجان وجود دارد که در طبقه بندی آثار تاریخی در جهان جزو ترین هستند و در جهان به عنوان نخستین یا تنهاترین شناخته می شوند.

رحمتی افزود: بنای رختشویخانه زنجان تنها بنا در جهان با کاربری مخصوص برای رختشویی بانوان است و در جهان هیچ بنایی با کاربری رختشویی متناسب با شرایط جغرافیایی و اقلیمی که منحصر به گروه خاصی باشد، به غیر از بنای رختشویخانه زنجان احداث نشده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان افزود: قبل از کشف مردان نمکی چهره آباد هیچ گونه اطلاعات از نوع پوشش مردم عادی دوره هخامنشان وجود نداشت و مردان نمکی اطلاعات گران قیمتی از نحوه پوشش مردم عادی در دوره هخامنشیان به دست ما داد و قدمت ۲۵۰۰ ساله صنعت نساجی ایران را نشان داد.

همچنین رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان زنجان گفت: جاذبه های توریستی زنجان همگی دستخوش فقدان اطلاع رسانی داخلی و خارجی بوده اند و هستند و بایستی این معضل رفع و رجوع شود که البته ما در انجمن راهنمایان گردشگری استان راهکارهایی را برای جامعه متخصص و عموم مردم مورد بررسی قرار داده ایم.

جاذبه های توریستی زنجان همگی دستخوش فقدان اطلاع رسانی داخلی و خارجی بوده اند و هستند و بایستی این معضل رفع و رجوع شوداویس کیانی در خصوص فرایند ترسیم گردشگرپذیر شدن پایدار زنجان می گوید: باورمندی عمومی، آموزش تکمیلی نیروی متخصص سرگردان، سازماندهی نیروی متخصص، ایجاد منابع اطلاع رسانی گردشگری مرجع مجازی و واقعی استانی که البته هماهنگی و سازمان یافتگی ارگانهای دولتی با بخش های خصوصی با پیش فرض در این مسیر رعایت شده است.

کیانی معتقد است: در صورت رسیدن به اهداف این ۴ محور قطع به یقین مسائل اقامتی و ایجاد جاذبه های فرعی در کنار جاذبه های اصلی گردشگری مباحث مطروحه خواهد بود که به خودی خود در صورت داشتن برنامه ریزی دولتی به وقوع خواهد پیوست که خود بحث مهمی است که بر اساس نیاز گردشگر حرفه ای بایستی تبیین شود.

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان زنجان افزود: یکی از ارکان اصلی صنعت گردشگری منابع انسانی یا نیروی انسانی است. طبیعتا وقتی صحبت از نیروی انسانی میشود بحث اول آن آموزش است.

نیروی کار در هر زمینه و حوزه صنعت گردشگری می تواند تاثیر گذار باشد

کیانی گفت: در صنعت گردشگری نیروی کاری در هر زمینه و در هر حوزه از این صنعت وقتی می تواند تاثیر گذار باشد که در مسیر آموزشی و بازآموزی صحیحی به حوزه شغلی خود در این صنعت حاضر به خدمت باشد.

وی ادامه داد: آموزش در صورتی که موفق عمل کند در هر زمینه ای از حوزه گردشگری نیروی انسانی موفق حاصل خواهد شد. یکی از سرفصل های مهم آموزشی در گردشگری داشتن هنر رفتار با گردشگر یا دانستن آداب رفتار با گردشگر یا توریست است.

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان زنجان گفت: هنگامی که جامعه میزبان ابتدایی ترین آداب و اصول مهمان نوازی صنعتی را نداند در برخورد با توریست فرصت چندانی برای کسب تجربه ندارد. به عبارتی امور فرهنگی که صنعت گردشگری نیز یک صنعت فرهنگی است فرصت یا مجالی به شما نمی دهد تا آزمون و خطا داشته باشید.

کیانی افزود: زیرا که اگر اینگونه باشد عمر فعالیتتان در این صنعت کوتاه خواهد بود. به عقیده بنده یادگیری آداب معاشرت با گردشگر به شکل عمومی آن نیاز و یکی از اولویت های هر شهروندی بایستی باشد.

وی گفت: در صورتی که این آموزش عمومی صورت بگیرد به صورت مستمر و مداوم شما شاهد تغییرات شگرفی در ایجاد مخاطب گردشگری و رشد مهمان نوازی صنعتی خواهید بود.

کیانی با بیان اینکه بایستی به این مساله اهمیت قائل شویم و با عزم جدی آن را در صورتی که خواهان جذب گردشگر هستیم دنبال کنیم، افزود: آداب رفتار با گردشگر در همه حوزه های رستوران داری، هتلداری، فروش و بازاریابی و راهنمایان و ... نیاز اول آموزشی استانهای در حال توسعه در این زمینه است.

گنبد عظیم سلطانیه، مردان نمکی، بنای رختشویخانه، غار کتله خور و بازار سنتی زنجان نخستین ها و برترین ها، بزرگترین ها و قدیمی ترین ها و برجسته ترین های آثار تاریخی جهان هستند که معرفی و تبلیغ آنها، هر یک به تنهایی می تواند نقش تاثیرگذار در توسعه گردشگری داشته باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۲۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان

مدیر ناژوان شهرداری اصفهان با اشاره به آشنایی اعضای کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ با ناژوان گفت: از جمله موضوعات مورد بحث در جلسه کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ استان، حفظ حریم مادی‌ها و انهار موجود و ارتقای آن به مسیرهای گردشگری سبز بود.

مهدی قائلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به کارگروه تخصصی و کمیته کار کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان اظهار کرد: این گروه ضمن حضور در ناژوان اصفهان با مشکلات آن از نزدیک آشنا شدند، طی دعوت به عمل آمده از کمیته کار تخصصی کمیسیون ماده ۵، روز دوازدهم اردیبهشت، جلسه‌ای با حضور اعضای کمیته مذکور در دفتر مدیریت ناژوان شهرداری اصفهان برگزار شد.

وی افزود: در این نشست، گزارشی از مشکلات و کاستی‌ها، بعضی پیشنهادهای استخراج شده حاصل هم‌اندیشی کارشناسان و مسئولان داخلی مدیریت، دستگاه‌های اجرایی، اعضای کمیته مذکور به بعضی مشکلات و معضلات این محدوده که از یک سو موجب بروز بعضی نارضایتی‌ها برای اهالی و مالکان و از سوی دیگر برای شهروندان، گردشگران و مردمی شده است، همچنین روند خدمت‌رسانی و حفظ و احیای میراث طبیعی و گردشگری در این محدوده ارائه و موضوعات تصویب و ارائه الگو، ضوابط و مقرراتی در راستای بهبود هرچه بیشتر وضع موجود بررسی شد.

مدیر ناژوان شهرداری اصفهان تصریح کرد: از جمله موضوعات مورد بحث در این جلسه حفظ حریم مادی‌ها و انهار موجود و ارتقای آن به مسیرهای گردشگری سبز، تعریف لکه‌های ویژه و ریزپهنه‌بندی‌ها به‌منظور توسعه فضاهای سبز گردشگری و خدماتی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی بود که امیدوارم نمود این حضور منجر به ارائه پیشنهادها و تصمیمات اجرایی و مهارتی در این پهنه شود.

کد خبر 751415

دیگر خبرها

  • درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • لزوم تأمین انشعابات در پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • لزوم سریع تأمین انشعابات در پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است