Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@09:24:11 GMT

کاوش‌ها در معدن تاریخی چهرآباد زنجان از سر گرفته می‌شود

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۶۳۷۱

کاوش‌ها در معدن تاریخی چهرآباد زنجان از سر گرفته می‌شود

امیر ارجمند روز سه شنبه با اعلام این مطلب به خبرنگاران افزود: این پژوهش‌ها برای دستیابی به اطلاعاتی در خصوص مردان نمکی و محوطه اطراف معدن چهرآباد انجام خواهد شد.  

وی ادامه داد: پژوهش های باستان‌شناسی نتایج جالب توجهی از تکنیک‌ها، مراحل و ابزارهای استخراج نمک و ارتباط محوطه‌های پیرامون معدن نمک را روشن ساخته است، این کاوش ­ها توسط کارشناسان باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان همراه با اساتید و کارشناسان دانشگاه و موزه معدنکاوی بوخوم کشور آلمان انجام شده تا زوایای تاریک زندگی معدنکاران دوران باستان و جزئیات ارزشمندی از تکنولوژی و فرهنگ ساکنان این سرزمین را در دوران هخامنشی و دوره ساسانی آشکار سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارجمند خاطرنشان کرد: همچنین کاوش در معدن دوزلاخ موجب توجه بخشی از باستان‌شناسی ایران به یکی از شاخه‌های کمتر مورد توجه قرار گرفته، به نام "باستان شناسی معدن" شده است.  

معدن نمک چهرآباد زنجان تنها محوطه باستانی شناخته شده در ایران است که مدارک قابل توجهی از استخراج نمک از دوران پیش و پس از اسلام را دارد.
این معدن تاریخی به دلیل ویژگی‌های خاص خود، مقادیر قابل توجهی از مواد ارگانیک، ابزارهای معدنکاوی و همچنین مومیایی های طبیعی موسوم به 'مردان نمکی' را در خود جای داده است.
کاوش‌ها در این محوطه باستانی از سال ۸۳ آغاز شده است و از سال ۸۹ تا کنون اداره کل میراث فرهنگی زنجان کاوش در محوطه تاریخی معدن چهرآباد را با مشارکت و همکاری موزه و دانشگاه بوخوم آلمان دنبال می کند.
مردان نمکی، مومیایی‌های نمکی کشف شده از معدن نمک روستای چهرآباد در حوالی شهر زنجان هستند که بر اساس مطالعات انجام شده قدمت برخی از آنها به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ سال پیش (دوره هخامنشیان) می‌رسد.
به گزارش ایرنا، هم اکنون از ۶ مومیایی کشف شده، آثار ۲ مرد نمکی به دلیل متلاشی بودن در مخزن اشیای 'مردان نمکی' موزه ذوالفقاری زنجان نگهداری می‌شود و سه مومیایی مردان نمکی در موزه عمارت ذوالفقاری زنجان و یک مومیایی نیز در موزه ملی ایران در معرض بازدیدکنندگان قرار دارد.

برچسب‌ها موزه ملی ایران میراث فرهنگی زنجان باستان شناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موزه ملی ایران میراث فرهنگی زنجان باستان شناسی موزه ملی ایران میراث فرهنگی زنجان باستان شناسی باستان شناسی مردان نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۶۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقارن نسل‌ها در موزه سپاهان (عکس)

به گزارش "ورزش‌سه"، قدیمی‌های علاقه‌مند به فوتبال به خوبی مسعود تابش را به یاد می‌آوردند. او یکی از اولین بازیکنانی است که با دعوت محمود حریری بنیان‌گذار باشگاه شاهین به این تیم پیوست و پس از انحلال شاهین به مدت 20 سال برای سپاهان به میدان رفت.

پس از پایان فوتبال نیز مسعود تابش در مقطع جنگ تحمیلی همه کاره سپاهان شد تا اجازه فروپاشی این باشگاه را ندهد و در ماموریت دشوار خود موفق بود. او در دهه 80 و 90 نیز همواره در سپاهان ایفای نقش کرد. سال‌های زیادی در نقش معاون و از اردیبهشت 1397 تا اسفندماه 1398 هم به‌عنوان مدیرعامل.

تابش این روزها از فعالیت‌های خود در سپاهان کنار کشیده و البته گه‌گاهی نظیر ملاقاتی که صبح روز چهارشنبه با دانش‌آموزان اصفهانی داشت، در محافل فوتبالی دیده می‌شود.

دیگر خبرها

  • امروز با صائب تبریزی: بهوش باش دلی را به سهو نخراشی
  • تقارن نسل‌ها در موزه سپاهان (عکس)
  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • کشف یک سنگ که در دوران روم باستان بیشتر از طلا ارزش داشته است
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • کشف بقایای یک سکونتگاه 7 هزارساله در صربستان (+عکس)